Up
Oslo
Bærum
Asker
Lier
Drammen

 

Har du synspunkter eller informasjon? Gå hit

 

Riksvei 40

 

 

Nå har vi begynt på historien om gamle Riksvei 40. I første rekke tar vi for oss strekningen Oslo - Asker - Drammen, i neste omgang (bok 3 i trilogien) går vi fra Drammen til Kristiansand . Boken "Riksveiene som ble til E18" er planlagt lansert desember 2015.

Per Johansen og Tore H Wiik står bak prosjektene. Tom Arne Evensen bidrar med illustrasjoner.

Riksvei 40 er nå en del av E18. Den gikk også under navnet "Sørlandske hovedvei". Før riksveier ble et begrep i 1928 hadde Drammensveien ut av Oslo betegnelsen "Hovedvei nr. 1" fordi det var den mest trafikkerte veistrekning i Norge.

I boken tar vi utgangspunkt i eldre bilder og tegninger og sammenligner med samme sted i dag. I tillegg blir det mange temasider.

 

Riksvei 40 er den veien man måtte tråkle seg gjennom for å komme til 50-tallets ferieparadis på Sørlandet. Slik sett har den mye felles med franske veiikonet Nationale 7 som tok franskmenn fra hovedstaden til Riverieraen ved Middelhavet. Før det ble dagligdags for nordmenn å fly til syden var Riksvei 40 for mange veien til sommeren. Det tok tid, i høysesongen hadde veien alt for dårlig kapasitet og alt for dårlig standard. Ulykkene var mange. Den passerte gjennom de aller fleste bysentre på sin ferd sørover, gjennom Drammen, Holmestrand, Sandefjord, Larvik - alle steder korket trafikken seg.